Theraplay Oyun ve Aile Terapisi Nedir ?

Theraplay; bağlanma, özsaygı, başkalarına güven ve neşeli bir bağlılık oluşturmak ve geliştirmek için uygulanan bir çocuk ve aile terapisi çeşididir. Ebeveyn ve çocuk arasında doğuştan var olan, oyuncu ve sağlıklı etkileşim örüntülerine dayanır. Kişisel, fiziksel ve eğlencelidir. Theraplay etkileşimleri, ebeveyn- çocuk ilişkisinde bulunan dört temel özelliğe odaklanır:

Yapı, Bağlılık,Besleme ve Mücadele. Theraplay seansları, ebeveyn ile çocuk arasında aktif duygusal bir bağ yaratır. Bunun sonucunda çocuk benliğini değerli ve sevebilir, ilişkilerini de olumlu ve ödüllendirici olarak görmeye başlar.

Tedavi sürecinde Theraplay terapisti, eğlenceli oyunlar, gelişimsel olarak mücadele gerektiren aktiviteler ve şefkatli duygusal olarak besleyici çalışmalar aracılığıyla ebeveyn ve çocuğa rehberlik eder. Ebeveyn ve çocuğun bu şekilde birbirlerine bağlanmaları, ebeveynin çocuğunun davranışlarını düzenlemesine ve çocuğa sevgi, neşe ve güvenlik duygularını iletmesine yardımcı olur. Çocuğun ise kendini güvende hissetmesine ve kendisiyle ilgilenildiği bağlılık ve değerlilik hislerinin gelişimine katkıda bulunur.

Theraplay Antalya

Theraplay;

Bağlanma, özsaygı ve başkalarına güven duygularını geliştiriyor.

Ebeveyn ve çocuk arasındaki sağlıklı etkileşimin doğal örüntülerine dayanıyor.

Çocuk ve ebeveyn arasında aktif ve empati içeren bir bağ yaratıyor.

Çocuğun kendisini değerli ve sevilen biri, ilişkilerini de olumlu ve tatmin edici olarak görmesi ile sonuçlanıyor.

Theraplay ebeveynlerin, çocuklarının ihtiyacı olduğunu düşündükleri noktalara değil, gerçekten çocuklarının ihtiyacı olan şeylere cevap verebilmelerine yardımcı oluyor.

Terapistler, bu noktada ebeveynlere rehberlik ederek güvende hissetme hali ve genel güven duygusunu besleyen düzenleme konusunda destek veriyorlar.

Theraplay

Hangi Alanlarda Kullanılıyor ?

Sosyal becerileri geliştirme

İçekapanıklık, depresyon, korku, utangaçlık

Dışavurum, öfke, uyum problemleri

Duygu kontrol ve dışavurum becerileri geliştirme

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu

Davranış bozuklukları, karşıt gelme bozukluğu

Travma sonrası stres bozukluğu

Otizm

Gelişimsel gecikme ve gerilikler

Bağlanma ile ilgili sorunlar

Tepkisel bağlanma bozukluğu karmaşık travma

Üvey anne- baba ve evlat edinilmiş aileler